Пейзажна алея перетворилася на гаражну – що далі? от Sezamka

 СТАТЬИ [8029/1
поиск статей:
[24.10.06]

Пейзажна алея перетворилася на гаражну – що далі?


На Пейзажній алеї, яка є частиною одного з найпрекрасніших київських ландшафтів, почалася підготовка до будівництва, хоча будувати тут не можна


Ще 1985 року на перетині Пейзажної алеї та Десятинного провулку з дозволу радянської влади й відповідно до радянських законів на площі в 885 кв. м. побудували 18 капітальних гаражів. Згодом їх хтось приватизував, хтось передав у спадщину, хтось купив... Гаражі стали приватною власністю.

І коли у травні 2002 року (стежте за датами) розпорядження Київради заборонило будь-яке будівництво на особливо цінних землях, серця членів кооперативу “Пейзажний” здригнулися. Земля Пейзажної не просто цінна, а дорогоцінна й перебуває під захистом ЮНЕСКО.

Але в липні 2004 року гаражну земельну ділянку міська влада передала в постійне користування одному поважному міністерству.
А як же гаражі?

А ніяк. На той час Україна вже повідомила світ, що для неї право на приватну власність є священним.

Розкривши Цивільний Кодекс на статті 414, кооператив полегшено зітхнув: кому б їхня ділянка не належала, однаково право на володіння гаражами та підходами до них залишалося непорушним.

А інакше ЖЕК може вломитися до вашої квартири і розпочати там перебудову.

Тому в березні 2006 року міськрада, мабуть, теж погортавши закони, скасувала рішення щодо передачі ділянки міністерству. Мовляв, воно таки поважне, але перед законом ми німіємо.

Міністерство образилося і звернулося до суду.


Суд пішов йому назустріч, і в травні 2006-го знову віддав міністерству земельну ділянку. Власники гаражів про це знали, але думали, що їх захищає стаття 414 Цивільного Кодексу..

Вони не знали, що ще в лютому 2005 року суд за їхньої відсутності прийняв рішення гаражі знести. Хоча, за Європейською ландшафтною конвенцією, підписаною Україною 2004-го, суд мав забезпечити участь громадськості в цьому процесі.
Не забезпечив. Забув. Буває.

27 вересня ц.р., через півтора роки після того, як суд прийняв рішення зруйнувати гаражі, на Пейзажну алею прийшли люди з ломами, лопатами та судовим виконавцем. І здійснили спробу гаражі знести.

І тоді всі дізналися, що тут буде великий житловий будинок.

А як же гаражі?

Народ давно вже визнав, що вони, дарма, що маленькі, не прикрашали алею, і ладен був або перенести їх, або одержати відшкодування. Він думав, що натомість там буде зелений газон і червоні квіточки.


На це членам кооперативу, фігурально кажучи, показали дулю: гаражі коштують по $75.000. Дешевше знести і заплатити вдвічі менше. Бо є судове рішення.


– Яке таке рішення, – заплакав гаражний народ. – Ми про нього й гадки не маємо! До того ж, закон вимагає перед виконанням судового рішення попередити людей. А ви не попередили.

І народ побіг до суду: покажіть те рішення. Народові запропонували не дурити голову. Рішенню вже півтора роки і воно давно набуло законної сили.

– Чому ж, приймаючи таке рішення, нас не спитали? – бився об стіни народ. – Не попередили? До відому не поставили?

А тим часом якісь моторні хлопці вже почали ставити паркан, різати дерева й ламати гаражі. В гаражах були різні речі. Один із власників каже, що позбувся майна на 40 тисяч гривень.

– Дерева не ріжте! – кричав народ. – За це мусите нести відповідальність!

– Нічого, – сказали моторні хлопці. – Заплатимо штраф, це нам раз плюнути.


Зателефонували до міліції. Виявилося: міліції наказано охороняти виконавців судового рішення.


Справа пішла до суду. Хоча півтора роки минули і подавати апеляцію було запізно, все ж можна було подати касацію. Так і зробили.
Аж раптом голова гаражного кооперативу “Пейзажний” свій судовий позов чомусь відкликав. Це означало, що суд не відбудеться.


– З головою “поговорили”, – кажуть недоброзичливці, – і він “передумав”.

Ну що ж, кожен має право передумати.


– На власників гаражів тиснуть, – не вгамовуються недоброзичливці, – а посадовцям дають хабарі. І ми знаємо, хто в цьому зацікавлений.


І називають імена.


Правда це чи ні, має довести суд, і він таки відбудеться. Бо крім розважливого голови кооперативу окремі затяті скаржники подали й свої позови. Їх доведеться розглядати, але пані Феміда не бігає на спринтерські дистанції.

Знавці кажуть, що будувати на Пейзажній алеї не тільки незаконно, але й небезпечно. Там – зсувні ґрунти.

Наївні люди! Головне – побудувати. Потім продати. Раз продати, два продати... Житло завжди дорожчає і ніколи не дешевшає. Мине рік, другий... І хто там буде розбиратись?

 доб.:С.А. Отправить модератору   Отправить другу         Добавить свою статью
Отзывы про статью: Пейзажна алея перетворилася на гаражну – що далі?
Ерунда это все, на том земельном участке вполне будет добротный дом, а гаражам в ценре Киева с видом на днепр ни к чему.
[01.02 19:07] Гаражник



Предыдущие 3 статьи по теме Другие новости:
[18.09.2018]
Любая стрижка 40 гривен.
Во время всеобщего подорожания услуг, когда суммы зашкаливают, можно встретить людей которые работают совсем не дорого. Так возле метро Оболонь есть ларек, где можно подстричься всего за 40 гривен. Качество стрижек достойное, вам будет уделено достаточно времени. Так, обычно стригутся не часто, да
[01.05.2018]
Танком не въезжать.
В самых обычных местах моно встретить интересные вещи, но они скрыты от взглядов, поскольку находятся во дворах. Хозяева железных гаражей, что спокойно разместились на зеленой зоне лесного массива, имеют проблему выезда своих авто. Проблема не только у них такая. А решают данный вопрос по-разному.
[07.02.2018]
Исчезают бесплатные доски.
С 06 февраля 2018 года раздел недвижимость на одной из популярных досок объявлений стал платным. Точнее сказать администрация сайта ОЛХ ввела нулевой лимит на бесплатные объявления в раздел «бизнес». Пора платить, уважаемые. Объяснение просты: снижаем дубли, убираем информационные агентства, уменьш
Просмотреть полный список статей
ТОП 10

 

 

 



Краткая статистика
Просмотров 2057/2
Распечатано 272
Коментариев 1
Вы можете:
Просмотреть полный
список статьей 8029/1
Подписаться на ежедневную рассылку
подписчиков - 532
Просмотреть статьи с комментариями (27/0) Комментариев: (47/0)

Как Вы сюда попали?
заинтриговало название
через поисковик
посоветовал знакомый
искал первоисточник
"язык до Киева доведет"!
стоит захотеть!
сам не знаю...


Email или логин
Пароль
Я забыл пароль
Зарегистрироваться