У Києві починається черговий будівельний конфлікт от Sezamka

 СТАТЬИ [8029/1
поиск статей:
[31.07.07]

У Києві починається черговий будівельний конфлікт


Мешканцям прилеглих будинків по вулиці О. Гончара, 17–23, вхід на громадські слухання заблокували молоді люди спортивної статури з дуже короткими зачісками. В приміщенні групувалися близько 50 кремезних, кримінального вигляду хлопців

У Києві розгорається конфлікт навколо ще одного будмайданчика. Цього разу вирують пристрасті щодо будівництва офісного центра с паркінгом на вулиці О. Гончара, 17–23. Проти нього виступили мешканці оточуючих будинків та Шевченківська районна рада – депутати звернулися до Київради з рекомендацією відмінити сумнівне землевідведення. Проте виконання цього рішення було призупинено рішенням Господарського суду Києва. Тим часом, забудовник, користуючись можливістю, отриманою завдяки більш ніж дивному судовому рішенню, зробив спробу провести громадські слухання – втім, громадськість на ці слухання не допустили молодики кримінальної зовнішності. Місцеві мешканці вимагають негайного втручання в конфлікт міської влади – вони побоюються, що забудовник вдасться до крайніх заходів, аби лише розпочати будівництво.

Громадські слухання перетворили на кримінальну "стрілку"

Під час громадських слухань щодо будівництва офісного центру з паркінгом на вул. О. Гончара, 17–23, мала місце відверта спроба ігнорувати громадську думку. Про це повідомили мешканці будинку на вул. Гончара, 15а, В‘ячеслав Комаров та Ольга Стеценко. Нагадаємо, що згідно із законодавством України жодне будівництво не може бути розпочато без проведення громадських слухань.

Утім, мешканцям прилеглих будинків вхід на громадські слухання заблокували молоді люди спортивної статури з дуже короткими зачісками. Як розповів В‘ячеслав Комаров, і на вулиці, і в приміщенні групувалися близько 50 кремезних, кримінального вигляду хлопців. "Схоже, вони знали в обличчя основних супротивників забудови з числа мешканців і намагалися не пропустити їх до залу, де відбувалися слухання. В першу чергу, не пускали чоловіків".

Це підтвердив і голова Громадського об‘єднання "Форум порятунку Києва" Віталій Черняховський, який з групою активістів форуму намагався потрапити на слухання. "Викликали міліцію, – каже пан Віталій, – але представники органів тупцювали поодаль і не втручалися до ситуації".

"У залі слухань зібрали багато людей, – каже Ольга Стеценко, – але більшість була не з наших будинків – усіх своїх ми знаємо. Чужі – в основному молоді люді, яких привезли автобусом, – поводилися по-хамськи, кричали, перебивали літніх людей. Але голосували разом з нами".

Журналіст однієї з обласних телерадіокомпаній України Ярослав Бєліков, який випадково опинився на цих громадських слуханнях, засвідчив, що там відбувалися сутички між мешканцями та "охороною", яка не допускала громадськість на слухання. За його словами, лише присутність міліції запобігла переростанню сутички на бійку з кривавими наслідками.

Забудовник дає журналістам неправдиві свідчення

Неважко зрозуміти, чому мешканці протестують проти забудови. Запланований офісно-житловий комплекс з підземним паркінгом не тільки знищує зелену зону та дитячі майданчики, але й щільно прилягає до двох старих будинків, кожен з яких є пам‘яткою архітектури.

Забудовник – товариство з обмеженою відповідальністю "Інвестиційно-будівельна група" – отримав вищезазначену земельну ділянку за часів мерства Олександра Омельченка, рішенням Київради від 15 липня 2004 року.

З точки зору генерального директора ТОВ "Інвестиційно-будівельна група" Анатолія Коноваленка, громадські слухання проходили у відповідності до закону. "Була повна зала людей, – каже пан Коноваленко, – прийшли всі бажаючі, зареєструвалося 106 чоловік. Усі мали можливість висловитися. Проект у цілому схвалили, але внесли низку зауважень щодо благоустрою території. 90 осіб проголосували "за", 16 – "проти".

Що стосується бойовиків, які не допустили громадськість на слухання, пан Коноваленко заявив, що про це треба спитати в керівництва райдержадміністрації, яка, за його словами, була організатором слухань.

Втім, цю заяву Анатолія Коваленко спростував директор "Центр-інвесту" Сергій Ходевич. "Наявність додаткової охорони при проведенні громадських слухань залежить від бажання та турботи виключно забудовника", – повідомив пан Ходевич.

Заяву пана Коноваленка спростували також і в Шевченківській районній адміністрації. Прес-секретар РДА Наталя Півень повідомила кореспонденту "Вечірки", що слухання організовувала низка юридичних осіб. Відповідальність за те, що відбувалося біля входу, пані Півень цілком покладає на забудовника. "Райдержадміністрація не замовляла додаткової охорони під час громадських слухань", – зазначила прес-секретар.

Страшний суд вже прийшов

У Шевченківській районній раді повідомили, що позицію районної влади щодо будівництва на Гончара, 17–23, висловлено в рішенні депутатів райради, ухваленому за два тижні до вказаних слухань. Рішенням за номером 239 було схвалено звернення до Київради з проханням відмінити сумнівне землевідведення.

Але дію цього рішення призупинив Господарський суд Києва, до якого звернулися з позовом представники "Інвестиційно-будівельної групи". Таким чином, користуючись люб‘язно наданою судом паузою, забудовник і спробував провести громадські слухання, на якій громадськість підмінили голомозими молодиками.

Забудовники йдуть ва-банк

Голова громадської організації Віталій Черняховський однозначно вважає, що в даному випадку наявна груба фальсифікація, а громадські слухання, що відбулися, неможна визнати легітимними. Нагадаємо, міська влада не видаватиме жодного дозволу на будівництво без згоди мешканців мікрорайону.

Але йдеться про великі гроші. У нашому випадку – надвеликі, бо тут – самісінький центр столиці. Тому забудовник іде на будь-який ризик та порушення, аби отримати заповітний протокол зі згодою мешканців. Чи допоможуть забудовнику змальовані вище методи розпочати будівництво всупереч громадській думці?

 доб.:С.А. Отправить модератору   Отправить другу         Добавить свою статью
Отзывы про статью: У Києві починається черговий будівельний конфлікт



Предыдущие 3 статьи по теме Другие новости:
[18.09.2018]
Любая стрижка 40 гривен.
Во время всеобщего подорожания услуг, когда суммы зашкаливают, можно встретить людей которые работают совсем не дорого. Так возле метро Оболонь есть ларек, где можно подстричься всего за 40 гривен. Качество стрижек достойное, вам будет уделено достаточно времени. Так, обычно стригутся не часто, да
[01.05.2018]
Танком не въезжать.
В самых обычных местах моно встретить интересные вещи, но они скрыты от взглядов, поскольку находятся во дворах. Хозяева железных гаражей, что спокойно разместились на зеленой зоне лесного массива, имеют проблему выезда своих авто. Проблема не только у них такая. А решают данный вопрос по-разному.
[07.02.2018]
Исчезают бесплатные доски.
С 06 февраля 2018 года раздел недвижимость на одной из популярных досок объявлений стал платным. Точнее сказать администрация сайта ОЛХ ввела нулевой лимит на бесплатные объявления в раздел «бизнес». Пора платить, уважаемые. Объяснение просты: снижаем дубли, убираем информационные агентства, уменьш
Просмотреть полный список статей
ТОП 10

 

 

 



Краткая статистика
Просмотров 603/1
Распечатано 110
Вы можете:
Просмотреть полный
список статьей 8029/1
Подписаться на ежедневную рассылку
подписчиков - 532
Просмотреть статьи с комментариями (27/0) Комментариев: (47/0)

Как Вы сюда попали?
заинтриговало название
через поисковик
посоветовал знакомый
искал первоисточник
"язык до Киева доведет"!
стоит захотеть!
сам не знаю...


Email или логин
Пароль
Я забыл пароль
Зарегистрироваться